Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

WLAN (Wireless Local Area Network)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
HaneM
AnkaraLı AdmiN
AnkaraLı AdmiN
HaneM

Erkek
Yaş : 29 Kayıt tarihi : 09/05/08 Mesaj Sayısı : 545 Nerden : ANKARA İş/Hobiler : Pc,FuTBoL
Rep Sistemi
Aktiflik:
WLAN (Wireless Local Area Network) Img_left500/500WLAN (Wireless Local Area Network) Empty_bar_bleue  (500/500)
Başarı Puanı:
WLAN (Wireless Local Area Network) Left_bar_bleue500/500WLAN (Wireless Local Area Network) Empty_bar_bleue  (500/500)
Güçlülük:
WLAN (Wireless Local Area Network) Img_left500/500WLAN (Wireless Local Area Network) Empty_bar_bleue  (500/500)

MesajKonu: WLAN (Wireless Local Area Network)   WLAN (Wireless Local Area Network) Icon_minitimePaz Mayıs 11, 2008 4:58 pm

WLAN (Wireless Local Area Network)

Kablosuz LAN ( wireless LAN - WLAN ), mevcut kablolu LAN'lara ilave veya alternatif olarak kurulan, bilgisayarlar ve network kaynakları arasındaki iletişimi kablolar yerine kablosuz cihazlarla sağlayan veri iletim teknolojisidir.

WLAN, veri iletimini hava üzerinden elektromanyetik dalgalar halinde taşıyarak, kablo bağlantılarını azaltan bir çözümdür. WLAN uygulamaları, kullanıcının hareket imkanını kolay bir kurulumum rahatlığı ile birleştirirler.


Kablosuz LAN'ların kullanım alanları ve yararları

Çalışanları genelde hareketli olan şirketlerde, gerekli bilgiye, bilginin gerektiği yerden erişebilme imkanı vererek verimliliği arttırır.


Tarihi ve eski binalarda, yapıda hiçbir şekilde değişiklik yapılmamasının gerektiği durumlarda kablolama yapılmadan, yani binanın orijinal dokusuna zarar vermeden, LAN kurulumu imkanı sunar.


Kablo döşemenin fiziksel zorluklarla karşılaştığı depolar, üretim alanları gibi yerleri kısa sürede networke bağlama imkanı verir.


İşi gereği, sık ofis değiştiren şirketler için, her taşındığı yerde tekrar network altyapısı kurmadan çalışma olanağı.


Kendilerine ait ofisi olmayan veya kısa zamanda taşınması muhtemel şirketlerin sabit bir network kurmasına gerek olmadan boşuna masraf yapmasının önlenir.


Üniversitelerin kampüsleri genelinde, öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin mobil olarak üniversite networküne dahil olup istenilen bilgilere ulaşmasının sağlanması ve yine öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin birbirleriyle ders notlarını paylaşması imkanının sağlanır.


Kablosuz erişim sayesinde, toplantılar sırasında tüm toplantı odasındaki tüm yöneticilerin şirket datalarına ulaşması, yöneticiler arasında dosya transferi ya da online sunumlar yapılabilmesi imkanı sağlanır.


Hastanelerde doktorların mobil olarak gerekli dökümanlara anında ve hastaların yanından ayrılmadan ulaşma gereksinimlerini karşılayarak hasta tabikini kolaylaştırır.


Evler network altyapısına uygun tasarlanmadığından, kablolama evin görüntüsünü bozabilir. Kablosuz erişim, evin estetiğini bozmadan isteyenin evin istenen yerinden çalışmasına ve tek bir İnternet hesabından birden çok kişinin İnternete erişimine imkan verir.


Otel müşterilerine, otelin her yerinden İnternet erişimi sağlayarak, otelin hizmet kalitesini artırır.
Kablosuz LAN'ların Çalışma Prensibi

Kablosuz LAN, fiziksel bir bağlantıdan bağımsız olarak, elektromanyetik dalgalar vasıtasıyla bir noktadan başka bir noktaya bilgi iletimi sağlar.

Radyo dalgaları genelde radyo taşıyıcıları olarak anılırlar, çünkü basit mantıkla, uzak bir alıcıya enerji transferi yaparlar. İşlem, taşıyıcının iletilen bilgi tarafından modüle edilmesiyle sağlanır. Bu şekilde veri dalga üzerine oturtulduktan yani taşıyıcıya modülasyon bilgisi eklendikten sonra artık radyo sinyali tek bir frekans değil, modülasyonun hızına göre belli bir frekans genişliğinden ibarettir.

Bir çok radyo taşıyıcı, farklı radyo frekanslarını kullandıkları taktirde aynı ortamda birbirlerini etkilemeden bilgi taşıyabilirler. Radyo alıcısının istenilen veriye odaklanması, o verinin iletildiği radyo taşıyıcısının frekansına ayarlanması, diğer taşıyıcı frekanslarının filtrelenmesi işlemiyle olur.

Standart bir WLAN konigürasyonunda, Erişim Noktası (Access Point) diye adlandırılan alıcı-verici cihaz (transceiver), bir Ethernet kablosuyla kablolu networke bağlanır ve WLAN'la kablolu network arasında, verinin transferi için köprü görevi görür.

Tek bir erişim noktası, yaklaşık 250 kullanıcının, içeride 100 metre dışarıda 300 metre çapında bir alanda kablosuz olarak bilgi transferi yapmasına imkan verir.

Kullanıcılar WLAN'a kablosuz LAN adaptörleriyle erişim sağlarlar. Bu adaptör uygulamaları, laptoplar için PCMCIA kartları, desktoplar için PCI, ISA kartları veya USB portuna bağlanmış harici cihazlar şeklindedir.

WLAN adaptörleri, network işletim sistemi ve radyo dalgaları arasında, sahip oldukları antenler aracılığıyla bir arayüz sağlarlar ve network işletim sistemi bu bağlantının kablosuz tabiatından haberdar olmadan, normal bir kablolu network mantığıyla çalışır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.frmkral.hareketforum.net

WLAN (Wireless Local Area Network)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Bilgisayar :: Network ve internet -