Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

HackER & LAmeR Nedir ¿ Tarihi ve İlerleyişi!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
CEZA
Süper Moderatör

Süper Moderatör
CEZA

Erkek
Yaş : 29 Kayıt tarihi : 20/05/08 Mesaj Sayısı : 189 Nerden : Sana LEn Çokmu Merak Ettin:) İş/Hobiler :
MesajKonu: HackER & LAmeR Nedir ¿ Tarihi ve İlerleyişi!   HackER & LAmeR Nedir ¿ Tarihi ve İlerleyişi! Icon_minitimeÇarş. Mayıs 21, 2008 2:24 pm

NOT: Arkadaşlar öncelikle bu konuyu sıkılmadan okuyarak ilk olarak lamerlikten kurtulun... msn e yada pm ile sağa sola küfür ederek hacker olmaya çalışanlardan olmayın... evet bu konudan çok var hacker nedir lamer nedir bir sürü... bende hepsini inceleyip en anlaşılır hale getirdim... ne olmaya çalıştığınızı ve olduğunuzda nasıl yaşayacağınızı öğrenin diye... saygılar.... BUYRUN...

Hackerlik Nedir ?

Günümüz çaginda bilgisayar kullaniminin artmasi ve bilgisayar kullaniminin yerel ag sistemleri araciligi ile daha cazip gelmesi ve internet.. Hackerligi cazip kilan nedenlerden biride budur.Hackerler bilgisayar virüsü yazilimlari gelistirilerek bir çok sifre kirmak baskalarinin bilgisayarlarina girmek dosyalarini silmek yada çogaltmak ve bunun gibi bir çok islemi yapan bilgisayar kullanicilarina verilen genel addir...


Bir insanın hacker olabilmesi için hazırlanmış kriterler, tanımlanmış yetenekler veya şartlar yoktur. Hacker'lığın doğasında kritere sebep olacak yarım ya da tamamlanmış, dikkate alınmaya değer hiçbir olgu yoktur. Temel olan kişisel hacker özelliği, hacker'ların meraklı ve bilgiye susamış olmalarıdır. Bunda ve diğer ilkelerde, örneğin sınırsız bir bilgiye erişimde, alt yapıyı oluşturmada hacker kendi inançlarını oluşturur.

Anlıyoruz ki, her hacker kendinden daha tecrübeli bir hacker'ın yol göstermesi doğrultusunda yardım alacaktır. Ki, bu hacker göz önünde ya da başka bir yerde olabilir. Bu hacker'lığın doğasıdır. Konuya geçmeden önce gerekli yerleri vurgulamak istiyorum:

1. Hiç kimse size hacker olmayı öğretemez. Sadece sen kendi kendine gerekli olan becerilerini keşfedersin. Sadece kendin yeteneklerini geliştirebilir ve ufkunu genişletebilirsin. Hiç kimse bunu senin için yapamaz. Gerçek bir hacker olmanın anlamı bilgileri, kendinin en iyi olduğunu varsayarak keşfetmektir. "Hacker içgüdüsü" ne sahip olmadan hayatta kalmanız mümkün değildir.

2. Hiçbir şey yaklaşımlara tercüman olamaz. Her şeyi en iyi şekilde araştırmalı ve öğrenmeli. Asıl yaklaşımlar insanların beyinlerinde kopar. Bilgi ticaretinde en iyiyi ele geçirmek için gereğinden çok "how to" okumalı ve asıl cevherin insanın hayal gücünde ve kendi doğasında olduğunu unutmamalıyız.

3. Hack beyninin bir parçasıdır. Uzun bir hayat deneyimi gibidir. Gece uçuşu gibi değildir. Hack sanatı, asla teknoloji ve elektronik sistemlerle kısıtlanmayacaktır. Senin yaklaşımın, koruyuculuğun sebeplerini anlamak, tarif edilemeyecek olgular bulmak ve her şeyin imkanlı olduğuna inanmaktır.

Bugün "hacker" terimi bilgisayar toplumunda tanınmış, okur yazar, belli bir seviyenin üzerinde bilgiye sahip, bilgisayarları kolayca ele geçirebilen, teknoloji ile ilgilenen insanlar için kullanılıyor. Bu gerçekten de kelimenin anlamıdır zaten.

Bir hacker aşağıda saydığım özelliklere sahip olandır:

+ Bir kişiyi "hacker" olarak adlandırabilmemiz için o kişinin "bilgi" ile arasında çok özel bir iletişim olmalı, bilgisayar alanında üstün olmalı ve bu kişi üstünlüğünü kanıtlayacak büyük yeteneklere sahip olmalıdır.

+ Hacker öyle bir insandır ki, yerinden oynamayacak azme ve bilgiye susamışlığı vardır. Ve bunu emin olduğu yolda doğru bir şekilde istikrarlı olarak kullanır.

+ Onlar hevesle programlama yaparlar (saplantı derecesinde). Programlama hakkında teoriler kurarlar. Programlama dillerini bilirler, geniş ölçüde UNIX'in ve diğer işletim sistemlerinin içini dışını bilerek çalışırlar.

+ Onların güçlü ve yıkılmayacak hırsları vardır ve detayları keşfetmekten, programlanabilir sistemlerin karanlık alanlarında olmaktan hoşlanırlar.

+ Yeteneklerini nasıl geliştireceklerini bilirler, küçük bazen gerekli olacak bilgileri öğrenen birçok kullanıcıya karşı. Bu deneylerin yapılışında daha ortaya çıkmamış özellikleri ima eder. Kontrolün sinirini ve geri dönülmezliğin bulunmayacağını belirtir.

+ Üstesinden gelinen yaratıcılığın entellektüelliğinden hoşlanırlar ya da tanımlanabilir limitlerinden ve tüm sistemin yeteneklerini ne yapabileceğini görmekte heveslidirler.

+ Bir sistemi kırmak bir hacker için heyecan vericidir. Bu, yapılanlara karşı meydan okumadır. Sistemi içerinden keşfetmek hacker'a hoşnutluk verir. Daha config edilmemiş hareketlilikleri görmek, bug'ları, işletim sisteminin içindeki boşlukları ve o anda o makineye istediklerini yapabileceklerini düşünmek hacker'a inanılmaz duygular yaşatır. Artık sistemde meydan okuma bitmiştir ve sıra başarıyla kırma olayına gelir.

+ Sistemde bulunan hacker'ların, sistemde onların loglarını temizleyecek olan, logların kenarındaki herhangi bir datayı değiştirmeleri hacker ahlakına karşıdır. Onların, kötü niyetli bazı cracker'lar gibi bu dataları yok etmek için arzu ya da ihtiyaçları yoktur. Onlar o sistemde, sistemi keşfetmek ve daha çok bilgi öğrenmek için vardır.

Bu yolda başkaları tarafından "hacker" olarak tarif edilmek, başkaları tarafından normal bir insan olarak tarif edilmekten daha iyidir. Hacker'lar kendilerini bir şeyin seçkin kişisi olarak dikkate alırlar (yeteneğe dayatılmış liderlik gibi). Ve yeni gelenlere gurur ve şefkatle "hoşgeldin" derler.

Ama yeni gelenler için bu belki de bir ego tatminidir, kendisini "hacker" olarak kabul ettirmek istediği için. Bu belki de kendisini kabul ettirmek için uğraş vermiş bilgisayar kullanıcılarının özelliğidir, "hacker olmak". Yine de gerekli bir yol gösterici olmadan bu "özentiler" sorumsuz bir şekilde, yıkıcı bir biçimde onların yeni bilgilerini kullanma yolunda cezbettirilebilir.
Her ne kadar "hacker" terimi bilgisayar kullanıcıları için uygulansa da, orijinal olarak onuru ima eder (gösterilenin üstünde olmak gibi). Başka alanlarda olduğu gibi, insanlar ilgi duydukları özel alanlarda uzmanlaşma eğilimi içerisindedirler. Hacker'lar bunlardan farklı değildir.

Aşağıda "hack öğrenmek" isteyen insanlara rehberlik edeceğine inandığım satırları sunuyorum:

- Mümkün olduğu kadar çok okuyun. Bu "hacker" olmak için en önemli kuraldır. Yeryüzünde hiçbir bilginin tek başına parçası yoktur, böyle bir şey hiçbir zaman hiçbir yerde varolmadı, yazılmadı. İşte bu meydan okuyuş bunu ortaya çıkarmak içindir.

- Çok az insan internet özelliklerinin nasıl olduğunu anlar. Eski bir özdeyiş şöyle der: "Araba kullanmayı öğrenmeden önce motor düzeninin nasıl çalıştığını öğren. Çünkü bozulduktan sonra sana yardım edecek olan odur" Aynı şey insanların internet'e girişlerinde de söz konusudur.

- Sabır ve hedef belirleme. Herhangi bir sisteme girmeye çabalamadan önce, işletim sistemi hakkında elinizde bilgi olması lazım. Ve sonra bilinir ki bug'lar, fixes'lar burada birleşmiş. Bu sisteme dokunmadan önce onun hakkında bilgi almak yararlı olur.

- Herşeyi planlamak. Sağlıklı bir hack yapmak için direk dalış yapmadan önce asla baştan çıkmamalısınız, sistemde tökezleyebileceğiniz yerleri düşünmelisiniz. İlk önce hedefinizi hazırlayın. Uğruna sisteme erişebildiğiniz ve bunu başardığınız şey nedir? Tecrübesiz hacker'lar asla güvenmedikleri biri tarafından tavsiye edilen sisteme girmek için çaba göstermezler. O sisteme sizden önce kimin girip ne yaptığını bilemeyebilirsiniz.

- Hack bilgi sistemlerini sorumsuzca kullanmak uğruna bir özür değildir. Evet, "hack" in anlamı sisteme yetkiniz olmadan giriş yapmaktır. Evet, o imkanların izinsiz kullanımıdır... Fakat o sana ASLA sistemdeki hehangi bir datayı yok etmek, tahrip etmek için yetki vermez. Hack toplumu, standartlarında ve ahlak kurallarında sağlam olan gerçek toplumları sever.
Sonuç olarak eğer hala "hacker" olmak istiyorsanız bu yükümlülükleri üzerinize almalı ve bu beklentilerle yaşamayı öğrenmeye adapta olmalısınız. Bunların dışında bulunan bir sürü "hacker" var. Seçim sizin.....

Lamerlik Nedir ?

“Lamer”in İngilizce’de argoda
kullanılan ve bir miktar hakaret içeren bir kelime olduğunu ifade
ederek, bu kelimenin en basit ve nazik olarak bilgisayar konusunda
gereksiz tartışmalar içine giren, çok bilmiş gibi görünüp bilmediği
konular üzerine yorum yapan ve programlama bilgisi yok denecek kadar az
olanlara verilen aşağılayıcı bir unvan’ anlamına gelmektir...


1960'lar: Hack'in doğuşu

"Bilgisayar sistemine izinsiz girerek sistemi bozan kişiler" olarak tanımlanan hacker'lar ilk olarak ABD-Massachusetts'deki teknoloji enstitüsünde ortaya çıktı. Okulda, elektrikli oyuncak trenleri, kamyonları "hack" eden, yani devrelerini çıkarıp, yeni şeyler ekleyerek daha hızlı gitmelerini sağlayan bir grup vardı. Bu grubun birkaç üyesi, elektronik devreleri kurcalama merakını, kampüste geliştirilen yeni bilgisayarlara yöneltti ve bilgisayar tarihinin ilk hacker'ları oldu.


1980: Hacker mesaj grupları
Telefon sistemlerine izinsiz girişler, bilgisayar sektörüne kaymaya başladı. 80'lerde bilgisayarlarda elektronik yayıncılık sistemi BBSs kullanılıyordu. BBSs üzerinde oluşturulan ve adını Robin Hood hikayesinden alan "Sherwood Ormanı" ile "Catch-22", telefon ve bilgisayar hacker'larının buluştuğu, ele geçirdikleri gizli şifreleri ve kredi kartı numaralarını birbirleriyle paylaştığı gruplardı. 1980'de hacker grupları artmaya başladı ve ABD'de "Legion of Doom", Almanya'da "Chaos Computer Club" gibi gruplar ortaya çıktı.

1983: Çocuk oyunları
"War Games" (Savaş Oyunları) filmiyle, "hack etmek" kavramı kamuoyunun gündemine girdi. Hacker'ların siber kahraman ya da anti-kahraman olarak görüldüğü efsaneler yayılmaya başlandı. Başrolünü Matthew Broderick'in oynadığı filmde, bir genç, oyun olsun diye video oyunları şirketinin bilgisayarına girmeye çalışırken, kendini orduya ait bir nükleer savaş oyununun içinde buluyordu.

Aynı yıl, yetkililer "414 çetesi" olarak tanınan altı genci tutukladı. Gençler dokuz gün boyunca aralarında Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'ndakilerin de bulunduğu 60 kadar bilgisayara izinsiz girmekle suçlandı. Los Alamos'taki bilgisayarlar, nükleer silah geliştirmekte kullanılıyordu.

1986: Bilgisayar kullan, hapse gir
Hükümet ve şirket bilgisayarlarına izinsiz girişler artınca Amerikan Kongresi önlem almaya karar verdi ve hack etmeyi cezalandıran bir kanun hazırladı. Kanun çocuk suçluları kapsamıyordu.


1989: Almanlar ve KGB
Uluslararası basının manşetlerine çıkan büyük çapta ilk hack olayına Almanlar imza attı. Batı Almanya'daki Chaos Computer Club'la da bağlantıları olan hacker'lar, Amerikan devletine ve şirketlerine ait bilgisayarlara girmek ve sistem kodlarını Sovyetler Birliği'nin istihbarat servisi KGB'ye satmaktan tutuklandı.

Aynı tarihte gerçekleşen bir başka olayda tutuklanan Mentor isimli hacker, bugün "Hacker'ın Manifestosu" olarak tanınan ünlü metni yayınladı. Hack etmenin savunulduğu metinde "Suçum merakımın bir parçası. ...Ben bir hacker'ım. Bize tek tek engel olabilirsiniz ama hepimizi durduramazsınız." gibi ifadeler yer alıyordu.

1990: Sundevil Operasyonu
Amerikan gizli servisi, uzun bir araştırma döneminin ardından 14 kentte büyük bir hacker operasyonu başlattı. Sabah erken saatlerde yapılan baskınlarda bilgisayar, kredi kartı ve telefon sahtekarlığı yapan çok sayıda kişi tutuklandı. Bu operasyon hacker gruplarına büyük darbe vurdu.

1995: Mitnick olayı
Seri halde bilgisayar suçu işleyen Kevin Mitnick, federal ajanlar tarafından 20 bin kredi kartı numarası çalmak suçuyla tutuklandı. Mahkemeye çıkarılmadan dört yıl hapiste kaldı ve hacker'ların yeraltı dünyasının en ünlü ismi oldu. Mart 1999'ta çıkarıldığı mahkemede, yedi ayrı suçtan mahkum oldu ve bir süre daha hapiste kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Mitnick'in uzunca bir süre bilgisayar kullanması yasaklandı.

Aynı yıl Rus hacker'lar Citibank'ın sistemine girerek, dünyanın farklı şehirlerindeki banka hesaplarına tam 10 milyon dolar transfer etti. Grubun lideri Vladimir Levin ABD'de yargılandı ve üç yıl hapse mahkum oldu. Yetkililer, 400 bin dolarlık kısmı dışında çalınan parayı geri almayı başardı.

1997: AOL'yi hack'lemek
America Online'nı hack'lemeye yarayan "AOHell" adlı küçük bir yazılım ortaya çıktı. Bu yazılımla sınırlı bilgisi olan hacker'lar bile AOL sistemine kolayca giriyordu. AOL kullanıcılarının e-mail'leri ve mesaj grupları günlerce mail bombardımanına uğradı.

2000: Servis dışı
Hacker'lar eBay, Yahoo ve Amazon gibi internet devlerine karşı büyük saldırılar düzenledi. Milyonlarca kişinin ziyaret ettiği siteler saatlerce servis dışı kalarak, binlerce dolarlık kayba uğradı.

2001: Microsoft
Microsoft yeni bir hack eyleminin kurbanı oldu. Şirketin ana serverlerine giren hacker'lar kullanıcıların iki gün boyunca Microsoft'un sitelerine girememesine yol açtı....

saygılaR...!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HackER & LAmeR Nedir ¿ Tarihi ve İlerleyişi!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Bilgisayar :: Hacking -